Noże gastronomiczne

Noże gastronomiczne

Trudno wyobrazić sobie dobrze wyposażoną kuchnię gastronomiczną bez profesjonalnego wyposażenie. Wysokojakościowe noże kuchenne są podstawą pracy, ponieważ oddziałują na jakość i szybkość przyrządzanych dań. Przed zakupem zastanów się jakie noże będą odpowiednie do profilu Twojej działalności. Na początku zainwestuj w wysokiej jakości noże uniwersalne. Sprawdzają się świetnie przy wielu czynnościach kuchennych. Jeśli chodzi o noże specjalistyczne, to wszystko zależy od Twoich preferencji. Na rynku znajdziesz m.in. nóż szefa kuchni, nóż do filetowania, nóż do sera, nóż do ryb, nóż do pizzy, nóż do kebaba, nóż do jarzyn, nóż do mięsa surowego i gotowanego, nóż do obierania, nóż do nacinania, nóż do oddzielania kości, nóż do pieczeni oraz wiele innych. Ważne jest, aby korzystać z noża zgodnie z jego przeznaczeniem. Oczywiście, najprawdopodobniej nożem do ryb przekroisz również mięso, ale takie działania tylko zmniejszają jego wytrzymałość i powodują szybsze zużycie. Jeśli zależy Ci wyłącznie na wysokiej klasy nożach to zainwestuj w noże HACCP. Produkowane są przy użyciu nowoczesnych i skutecznych technologii, dzięki czemu wyróżniają się ponadprzeciętną wytrzymałością. Ostrze noża jest bardzo ostre, nie wymaga tak często naostrzenia, jak w przypadku noży tradycyjnych. Zwróć uwagę na kolor rękojeści noża – każdy kolor oznacza inne przeznaczenie np. kolor czerwony oznacza noże do krojenia surowego mięsa, kolor żółty oznacza noże do surowego drobiu, kolor brązowy oznacza noże do mięsa poddanego obróbce termicznej, kolor niebieski oznacza noże do ryb, itd. Jeśli chcesz, aby Twoje noże gastronomiczne służyły Ci jak najdłużej, musisz zadbać o ich prawidłowe przechowywania. Najlepiej zainwestować w bloki do noży lub listwy magnetyczne. Dbaj o to, aby nie wrzucać noży luzem np. do szuflady.

Reklama: http://twojenoze.pl/



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *